Fruitteler in verzet tegen plan Schokkerhoek

URK • Di 17 oktober 2017 | 16:22 • Dinsdag 17 oktober 2017 | 16:22
Een fruitteler uit Tollebeek eist voor de Raad van State dat er voorlopig een streep gaat door het bestemmingsplan Schokkerhoek van de gemeente Urk. De nieuwe woonwijk komt op 20 meter afstand te liggen van zijn bedrijf. 

Bestrijdingsmiddelen
Volgens zijn advocate heeft de gemeente Urk geen rekening gehouden met het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de kwekerij. De afstand moet daarom tenminste vijftig meter zijn. Urk denkt dat het bezwaar is op te lossen met het plaatsen van hagen tussen het fruitbedrijf en de woningen. Sinds vorige week is de gemeente volledig eigenaar van het hele plangebied.

Voor 2020 geen schop in de grond
Woordvoerders van de gemeente zeggen dat het geen zin heeft het bestemmingsplan nu te schorsen. Voor 2020 gaat er geen schop in de grond, aldus het gemeentebestuur. Ruim voor die tijd zal de Raad van State de bodemprocedure behandeld hebben tegen het bestemmingsplan Schokkerhoek.

Bestemmingsplan is globaal
Het bestemmingsplan is globaal en er kan nog geschoven worden met woonfuncties en groenvoorzieningen. De gemeente deed dinsdag bij de Raad van State de toezegging dat in het gebied vlakbij de kwekerij zeker tot 2020 niets zal gebeuren. De fruitteler is de enige die beroep heeft aangetekend tegen Schokkerhoek. Een tweede beroep werd recent ingetrokken.

Uitspraak volgt over een week.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel