Objectiviteit Van Geel in twijfel getrokken

FLEVOLAND • Wo 18 oktober 2017 | 23:39 • Woensdag 18 oktober 2017 | 23:39
Is CDA-er Pieter van Geel wel objectief genoeg om de voorzitter te zijn van de externe commissie die advies moet uitbrengen over de Oostvaardersplassen? Dat vragen de PvdA, de Partij voor de Dieren en GroenLinks in Provinciale Staten zich af. De partijen hebben woensdagavond grote vraagtekens gezet bij de persoon van Van Geel als voorzitter.

Door zijn CDA-achtergrond zou hij niet de juiste persoon zijn om een neutraal advies op te stellen over de toekomst van de Oostvaardersplassen. De voorzitter zelf, die onder meer staatssecretaris en fractievoorzitter voor het CDA is geweest, zegt dat hij dat wel kan. 

Waarover gaat de commissie adviseren?
Van Geel is als adviseur ingeschakeld omdat een meerderheid van de Staten het beheer van het natuurgebied drastisch wil wijzigen; minder grote grazers en meer recreatieve voorzieningen. Van Geel gaat een rapport opstellen over de manier waarop dat kan worden gerealiseerd. 

Wanneer moet het rapport klaar zijn?
Het was aanvankelijk de bedoeling dat het advies van de commissie Van Geel in december klaar zou zijn. De voorzitter liet woensdagavond weten dat dat niet gaat lukken. Van Geel verwacht dat het rapport in het eerste kwartaal van 2018 af is. Provinciale Staten moeten daarna nog beslissen of er inderdaad nieuw beleid komt voor de grote grazers in de Oostvaardersplassen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel