Verdachte in zaak Anne Faber langer vast

ZEEWOLDE • Do 19 oktober 2017 | 9:27 • Donderdag 19 oktober 2017 | 9:27
Oud-Zeewoldenaar Michael P., die verdacht wordt in de zaak Anne Faber, blijft nog zeker drie maanden langer in voorarrest. Dat heeft de rechtbank bepaald. Die besliste donderdag dat de verdenking tegen P. stevig genoeg is om hem vast te houden voor betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber. 

Het lichaam van de 25-jarige vrouw uit Utrecht is vorige week donderdag gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde.

De 27-jarige Michael P. werd de maandag ervoor aangehouden in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder. Hij zit een lange celstraf uit voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar. Hij verbleef in de kliniek om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij. 

Na zijn aanhouding waren er eerst zoekacties in het gebied rond de kliniek. Die leverden geen resultaat op. Daarna werd de zoektocht verplaatst naar Zeewolde, de vroegere woonplaats van de verdachte. 

De rechtbank heeft op 10 januari een pro-formazitting gepland. Tijdens deze zitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

[https://twitter.com/rechtbankMNL/status/921038077396766720]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel