Weggeefkastje met gratis eten voor minima en tegen verspilling

ZEEWOLDE • Do 19 oktober 2017 | 12:23 • Donderdag 19 oktober 2017 | 12:23
We kennen al de minibibliotheekjes aan de kant van de weg met gratis boeken, maar nu is daar een nieuw kastje bijgekomen. Caroline Visser uit Zeewolde heeft naast haar voordeur een kastje met gratis voedsel. Voor de minima en om verspilling tegen te gaan. 

Iedereen heeft in zijn voorraadkast nog wel een paar producten staan die in het kerstpakket zaten of die we in een opwelling kochten, maar die we nooit gebruiken. Meestal belanden die in de vuilnisbak. 'Zonde', zegt Visser, vanaf nu kan iedereen deze producten bij haar in het kastje zetten of uit het kastje halen. Voor mensen met een krappe beurs is dit een laagdrempelige manier om aan levensmiddelen te komen. Maar ook buurtbewoners zijn welkom om het kastje te gebruiken. 

Bolognesesaus, citroensap maar ook een kindertandenborstel en zeep. Alle levensmiddelen zijn welkom. Visser hoopt dat door haar initiatief nog meer kastjes in Zeewolde komen. 'Op deze manier kunnen we elkaar helpen'. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel