Vrouw geeft strijd tegen cafés Deventerpad niet op

ALMERE • Do 19 oktober 2017 | 22:03 • Donderdag 19 oktober 2017 | 22:03
Een Almeerse vrouw geeft haar strijd tegen de twee cafés onder haar huis aan het Deventerpad niet op. Ze zegt  elke dag overlast te hebben en spande een procedure aan tegen Café Krullenbol en Le Cameleon. Woensdag diende deze zaak bij de rechtbank in Utrecht.

Het is niet de eerste keer dat er bij de rechtbank gesproken wordt over horeca aan het Deventerpad. De Raad van State gaf bewoners in 2015 gelijk, dat de gemeente Almere de overlast van de cafés moet aanpakken. Toen is gekozen om de regels aan te passen, maar daar is de vrouw het niet mee eens.

De Almeerse verklaarde dat toen ze haar appartement zo'n 20 jaar geleden kocht, er geen kroeg zat. Nu wordt ze uitgescholden door dronken gasten die haar “dat wijf van boven noemen”. Het bestemmingsplan staat op die plek lichte horeca toe, maar zeker geen café dat tot de late uurtjes open mag zijn, volgens de vrouw. De gemeente wil nieuw elan brengen in het oude centrum van Almere en staat daarom positief tegenover deze kroegen. 

​De gemeente heeft geluidsonderzoek laten uitvoeren waaruit bleek dat er niets aan de hand was. De rechter vond het vreemd dat er volgens de gemeente Almere helemaal niets aan de hand is. Ze zocht naar een oplossing tijdens de zitting, maar tot haar irritatie waren de kroegeigenaren niet naar de zitting gekomen. De rechter gaat de komende 6 weken nadenken over haar uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel