CDA-fractie evalueert collegecrisis

DRONTEN • Vr 20 oktober 2017 | 18:07 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 18:07
De gemeenteraadsfractie van het CDA in Dronten komt maandag of dinsdag bij elkaar om de gebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken. Dat laat de fractie aan Omroep Flevoland weten.

Twee CDA-wethouders in Dronten stapten afgelopen woensdag op. Ze gaven aan geen vertrouwen meer te hebben in de onderlinge samenwerking in het college. Fractievoorzitter Jan Klopman vroeg om een extern onderzoek naar de onrust en vermeende angstcultuur binnen de gemeentelijke organisatie.

Tijdens een spoeddebat over de ontstane bestuurscrisis kreeg het CDA donderdagavond harde verwijten van alle andere partijen in de raad. De VVD en Leefbaar Dronten zegden het vertrouwen in de coalitie met het CDA op. De grootste fractie staat daardoor alleen in de raad. Een motie voor een onderzoek kreeg alleen steun van de SP.

Het CDA zegt uiterlijk dinsdag aan het einde van de dag met een verklaring te komen. Een woordvoerder kan niet zeggen of Klopman zich beraadt op zijn positie. De fractievoorzitter was na het debat van donderdagavond zeer aangeslagen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel