Scholen maken tour met oog op toekomst

Lelystad 22 oktober 2017
De drie Lelystadse scholen in het voortgezet onderwijs maken tot eind november gezamenlijk een tour langs alle basisscholen.

Op deze manier willen zij ouders en jonge leerlingen informeren over de hechte samenwerking tussen de scholen, die over een paar jaar samengaan in een nieuwe schoolcampus.

De eerste tour begint volgende week bij basisschool De Horizon, De Driemaster en de Meander West en Oost.

Nauwer samenwerken
Tot nu toe moesten ouders bepalen of hun kind na de basisschool naar De Rietlanden, SGL of Arcus zou gaan. De komende jaren blijven deze scholen nog afzonderlijk bestaan, maar ze gaan toch nauwer samenwerken in het aanbieden van leertrajecten. In 2020 is er dan een nieuwe campus met een afdeling voor vmbo en één voor havo/vwo.

Tijdens de tour willen de scholen duidelijk maken hoe ze gaan samenwerken en hoe dit ouders kan helpen bij de keuze voor het komende schooljaar, zegt Barry Lommen van de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL).

Campus
De nieuwe campus wordt gebouwd achter De Rietlanden. De bouw moet begin 2019 beginnen, zodat de school in augustus 2020 open kan. Lommen wil ouders ook duidelijk uitleggen dat de campus geen leerfabriek wordt met 3800 leerlingen, maar dat de campus komt te bestaan uit verschillende gebouwen met kleinschalig onderwijs. 

Open dag
De scholen organiseren op 7 februari hun jaarlijkse open dag ook allemaal op dezelfde dag om de samenwerking te benadrukken.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer