VisNed over verdrag: initiatief is een geweldige zaak

URK • Ma 23 oktober 2017 | 22:10 • Maandag 23 oktober 2017 | 22:10

Visserijorganisatie VisNed is blij met het verdrag om meer aandacht te vragen voor vissers bij de Brexit-onderhandelingen. Vijfenzestig visserijgemeenten uit zeven verschillende landen ondertekenden dit verdrag maandagmiddag in het Spaanse Santiago de Compostella. Het initiatief voor dit verdrag komt van de gemeente Urk.

''Ik vind het een geweldige zaak'', zegt Pim Visser van Visned. Ook hij reisde naar Spanje om het verdrag te steunen. Visser vreest dat de Urker Noordzeevissers zwaar getroffen kunnen worden door de Brexit. De kans bestaat dat Groot-Brittannië na de Brexit de toegang tot de Britse viswateren flink beperkt.

Volgens VisNed is de visserij binnen landelijke economieën vaak klein, maar plaatselijk wel heel belangrijk. Samenwerking van de Europese visserijplaatsen is volgens hem dan ook een noodzakelijk iets. ''Dat zij de krachten bundelen is echt geweldig.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel