Nijdam (PvvP) stopt na verkiezingen

NOORDOOSTPOLDER • Ma 23 oktober 2017 | 23:34 • Maandag 23 oktober 2017 | 23:34
Gemeenteraadslid Teun Nijdam uit Noordoostpolder stopt na de verkiezingen in maart met de politiek. Hij vindt het na 24 jaar mooi geweest en geeft het stokje graag door aan de nieuwe generatie, zo laat hij in een persbericht weten. Zijn Partij van vrije Poldermensen (PvvP) heeft hij nog niet geïnformeerd, vertelde Nijdam. 

De bijna 69-jarige Nijdam kondigde eind 2013 ook al aan dat hij wilde stoppen, toen als raadslid bij de PvdA. Die partij zette hem vervolgens uit de fractie, nadat Nijdam had aangekondigd dat hij ondanks zijn aangekondigde vertrek toch doorging. De PvvP had hem namelijk gevraagd lijsttrekker te worden bij de verkiezingen van 2014. Tot aan de verkiezingen zat hij als Fractie Nijdam in de raad.

Nijdam heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met de zorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), waarop gemeente en Rijk volgens hem ernstig tekort zijn geschoten. Ook was hij zeer kritisch over de centrumplannen voor Emmeloord, die volgens hem nooit succesvol zullen worden. Wel erkent Nijdam dat hij daar ruim tien jaar geleden anders over dacht. Over zijn invloed op de lokale politiek is het vertrekkend raadslid bescheiden: "In je eentje kun je weinig bereiken in de politiek, je moet het samen doen."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel