Overvallen Lelycentre: nog geen 100 euro buitgemaakt

Lelystad 24 oktober 2017
Bij de winkelovervallen in het Lelycentre in Lelystad begin deze zomer, is nog geen honderd euro buitgemaakt. Dat laat de politie weten in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. 

De overvaller kwam op 6 juli vlak na het openen van de winkel de Action binnen en bedreigde een medewerker met een pistool. De man wilde geld uit de kassala. Dat ging hem niet snel genoeg, waarna hij zelf achter de kassa stapte en probeerde de la los te krijgen. Op camerabeelden is te zien dat die poging niet lukte, waarna hij de la met zijn mouw afveegde en naar de Wibra rende.

Bij de Wibra bedreigde hij opnieuw winkelpersoneel met een pistool. Daar lukte het hem wel om de kassa, met nog geen 100 euro, mee te nemen. Volgens de politie raakte niemand gewond bij de overvallen, maar is de impact wel erg groot voor de kleine buit die gemaakt is. 

De eigenaar van Tom's Tweewielers, ook gevestigd in het Lelycentre, kreeg lucht van de overvallen. Toen hij de dader weg zag rennen, wilde hij hem tackelen vertelde hij in het tv-programma. Maar toen hij zag dat de dader een pistool in z'n hand had, keerde hij zich toch maar om. 

Een paar uur na de uitzending liet de politie weten dat er acht tips waren binnengekomen over de overval. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer