Massaal ondertekende petitie Anne Faber overhandigd

Zeewolde 24 oktober 2017
Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie heeft dinsdagmiddag een veelbesproken petitie in ontvangst genomen. In de petitie wordt een onderzoek geëist naar wat de 400.000 ondertekenaars het 'falende rechtssysteem' in ons land noemen. Dat zou dat een doorslaggevende rol hebben gespeeld bij de recente dood van Anne Faber. 

De 25-jarige Anne was bijna twee weken vermist en werd uiteindelijk dood gevonden in het Horsterwold in Zeewolde. Oud-Zeewoldenaar Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

Initiatiefneemster voor de petitie is Lydia de Jong-de Paus uit Dordrecht. Zij is moeder van drie kinderen.

Reactie Blok
Minister Blok zei,"tot in het diepst van m'n ziel geraakt" te zijn door de zaak. "Ik wil echt weten wat hier gebeurd is. Ik vind het ook cruciaal dat zodra we het onderzoek hebben, dat we er lessen uittrekken en kijken welke aanvullende maatregelen nodig zijn", zei Blok.

Verdachte Michael P. werd eerder veroordeeld voor de verkrachting van twee meisjes in Nijkerk. Hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. Tijdens de voorbereidingen op zijn terugkeer in de samenleving zou hij toegeslagen hebben. De minister heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd al gevraagd onderzoek te doen naar onder meer de rol van de kliniek in deze zaak.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer