Politie waarschuwt voor snelheidscontroles op A6

FLEVOLAND • Di 24 oktober 2017 | 20:29 • Dinsdag 24 oktober 2017 | 20:29
De politie waarschuwt deze week voor snelheidheidscontroles op de A6 bij Almere. Tussen Lelystad en Almere Buiten is een zogenoemde tekstkar geplaatst die weggebruikers waarschuwt om de snelheid te matigen.

Volgens Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid van de politie worden tekstkarren soms ingezet tegen snelheidsovertredingen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer eerdere maatregelen, zoals het opzichtig plaatsen van politievoertuigen, niet hebben gewerkt.

De politie noemde eerder deze maand het aantal snelheidsovertredingen op de A6 bij Almere 'abnormaal hoog'. Dat gebeurde na een controle waarbij 1 op de 10 bestuurders te snel reed. Het aantal hardrijders was daarmee twee keer zo hoog als op andere plaatsen in Nederland waar maximaal 100 gereden mag worden. 

Bij controles rond de afslag Almere Buiten-Oost lag het aantal overtredingen nog hoger. “Daar ligt het gemiddelde rond de 17 procent. Met uitschieters tot wel 26 procent. Dat betekent dat 1 op de 4 automobilisten daar te hard heeft gereden”, aldus Kraszewski.

De tekstkar blijft een paar dagen staan bij parkeerplaats De Aalscholver. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel