Vissers vangen bot bij Raad van State

URK • Wo 25 oktober 2017 | 12:08 • Woensdag 25 oktober 2017 | 12:08
De Urker vissers die in beroep zijn gegaan bij de Raad van State tegen het visverbod op de Doggers- en Klaverbank in de Noordzee hebben geen gelijk gekregen. De Raad van State heeft bepaald dat het gebied terecht is aangewezen tot Natura 2000-gebied en dat een visverbod daarom ook is toegestaan.

De vissers hadden beroep aangetekend omdat zij volgens eigen zeggen jaarlijks 5 tot 10 miljoen euro mis gaan lopen, nu ze niet meer mogen vissen op de Doggers- en Klaverbank. De vissers voerden verschillende argumenten aan waarom het verbod van tafel zou moeten. Zo zouden volgens de vissers onder meer andere regels gelden voor 'bestaand gebruik'. Verder zou het aangewezen beschermd gebied veel te groot zijn.   

De Raad van Sate gaat hier niet in mee. Het Rijk heeft volgens de raad terecht de banken aangewezen als beschermingsgebied voor zeehonden en bruinvissen. Dat betekent dat Urker vissers daar niet meer welkom zijn om te vissen op tong en schol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel