Emelwerda College laat vloeren controleren op veiligheid

EMMELOORD • Wo 25 oktober 2017 | 16:08 • Woensdag 25 oktober 2017 | 16:08
Het Emelwerda College in Emmeloord laat haar vloeren extra controleren nadat is gebleken dat er zogeheten Bubbledeck-vloeren in zitten. Dat zijn vloeren met dezelfde constructie als die van de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. Het zou volgens rector Anne Leijenaar gaan om de vloeren in het S-gebouw. 

Volgens de rector heeft een expert gezegd dat er geen reden is tot zorg. Verder benadrukt de rector dat alle gebouwen van het college standaard één keer per twee jaar op veiligheid gecontroleerd worden. 

Leijenaar zegt dat het "wel handig uitkomt" dat dit nieuws tijdens de herfstvakantie naar buiten komt. Hij vertelt dat de school tijdens de vakantie een extra inspectie laat uitvoeren naar de veiligheid van het gebouw. Na de vakantie gaat de school gewoon weer open, aldus de rector.

Inventarisatie
Alle Flevolandse gemeenten inventariseren welke panden een Bubbledeck-vloer hebben. Dit doen ze nadat is gebleken dat de constructie van die vloeren onveilig kan zijn. Een hogeschool in Zwolle en een universiteit in Rotterdam zijn om die reden tijdelijk gesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel