'Visserij nog niet op onderhandelingstafel Brexit'

URK • Do 26 oktober 2017 | 11:29 • Donderdag 26 oktober 2017 | 11:29
De EU-onderhandelaars hebben kennisgenomen van het Brexit-verdrag dat Europese vissersplaatsen maandag hebben ondertekend in Santiago de Compostella. "We zijn alert op de reacties van belanghebbenden en hebben kennisgenomen van het visserijverdrag", zegt een woordvoerder van het onderhandelingsteam tegen Omroep Flevoland. Visserij ligt volgens de woordvoerder 'nog niet op de onderhandelingstafel'.

De lokale politici van de vissersdorpen vrezen dat als er niet goed onderhandeld wordt, de rijke Britse visgronden niet meer beschikbaar zijn voor vissers uit Europa. 

De ondertekenaars van het verdrag vroegen om van visserij een prioriteit te maken bij de onderhandelingen. Volgens de woordvoerder liggen de prioriteiten bij burgerrechten, financiële regelingen en Ierland en Noord-Ierland. Visserij komt in de tweede fase van de onderhandelingen aan bod. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel