Gevangenen trainen asielhonden

LELYSTAD • Do 26 oktober 2017 | 11:54 • Donderdag 26 oktober 2017 | 11:54
De overeenkomst tussen asielhonden en gevangenen? Ze zitten allemaal achter tralies. Je vrijheid kwijt zijn, dat is vreselijk. “Beide groepen lopen tegen een muur aan, letterlijk soms, omdat ze er niet uit kunnen”, aldus Marlies de Bats, een van de oprichters van Dutch Cell Dogs.

De stichting laat moeilijk plaatsbare asielhonden trainen door gedetineerden. “Een win-winsituatie. Je helpt een gedetineerde, die leert beter te communiceren en voelt zich nuttig voor de maatschappij, en je leert een asielhond dat mensen te vertrouwen zijn.” Dutch Cell Dogs is tien jaar geleden voorzichtig begonnen maar werkt inmiddels al samen met vijftien instellingen in heel Nederland.

“Bij ons is het nu nog een pilot”, legt René de Jonge van de Penitentiaire Inrichting Lelystad uit. “Maar wij hopen er een structureel karakter aan te kunnen geven zodat we twee keer per jaar een training kunnen organiseren.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel