1Almere mengt zich in strijd uitzendlicentie

ALMERE • Do 26 oktober 2017 | 15:12 • Donderdag 26 oktober 2017 | 15:12
Ook Stichting 1Almere wil de lokale omroep van Almere worden. Dat bevestigt het Commissariaat voor de Media. Met de licentie wil 1Almere de opvolger van Media036 worden. De stichting heeft haar ideeën voor de omroep ook aan de gemeenteraad gestuurd. De politiek adviseert vervolgens het Commissariaat voor de Media over de meest geschikte nieuwe lokale omroep van Almere.

De website van 1Almere moet vanaf januari officieel van start gaan. Daar zijn nu al voorbeelden te vinden van radio- en televisiereportages.

Stichting 1Almere heeft 70.000 euro subsidie per jaar nodig van de gemeente. "We weten dat de gemeente dat veel vindt, maar eventueel kunnen wij het ook met minder. We redden het ook met 50.000 euro", zegt oprichter Sefanja Jongkind. Hij studeert nog journalistiek op het Windesheim in Zwolle. 

Ook Stichting Produktie Fabriek Almere wil een omroep starten. Achter dit initiatief zitten de fluitiste en oud-wethouder Berdien Steunenberg en het voormalige PvdA raadslid At Kasbergen. Het duo maakte eerder het politieke internetprogramma Tafel op 2. Verder doen Stichting Lokale Omroep Almere en de Almere Omroep Stichting ook mee in de race.

Onderzoeksjournalistiek
Jongkind zegt dat 1Almere elke dag radio wil maken. Later moet er ook een dagelijks tv-programma komen. De omroep wil zich vooral op onderzoeksjournalistiek gaan richten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel