Parkeercontrole op zondag valt verkeerd

URK • Do 26 oktober 2017 | 22:55 • Donderdag 26 oktober 2017 | 22:55
De Urker Gereformeerde Partij (UGP) wil weten waarom buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente afgelopen zondag verkeerscontroles hebben uitgevoerd. De fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, na een bericht hierover in het Urkerland.

Ambtenaren controleerden afgelopen zondag kerkgangers op hun parkeergedrag. Volgens de politieke partij is dit in strijd met de zondagsrust en met een eerder gemaakte afspraak met de gemeenteraad dat ambtenaren op de 'Dag des Heeren' niet werken. Die afspraak leidde er toe dat de havenmeesters op zondag niet meer werden ingezet.De UGP spreekt in haar vragen over 'minachting richting het merendeel van de raad' dat van deze afspraak nu wordt afgeweken. Het lijkt de partij een beter idee om kerkgangers via kerkbladen te wijzen op de parkeerregels.

Verder zit het de UGP dwars dat de partij in de krant heeft moeten lezen dat ambtenaren op zondag werken in plaats van dat het college de raad hierover heeft geïnformeerd. Ook moest uit de krant worden vernomen dat er een incident met een gaslek in een woning was geweest in februari. Wethouder Geert Post bood hier toen zijn excuses voor aan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel