'Michael P. verborg lichaam Anne eerst op andere plek'

Zeewolde 27 oktober 2017
Michael P. heeft het lichaam van Anne Faber eerst op een andere plek verborgen, voordat hij haar naar Zeewolde verplaatste. Dat meldt het AD op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

Volgens het AD zou de verdachte de avond van de verdwijning van Faber hebben rondgereden op een gestolen scooter. De recherche houdt er rekening mee dat hij ergens wilde inbreken. Hoe Anne Faber om het leven is gebracht en waar dat gebeurde, is nog onduidelijk.

Nadat Michael P. het lichaam had verborgen, besloot hij haar later te verplaatsen naar het Nulderpad in Zeewolde. Het is volgens het AD niet duidelijk waarom en wanneer hij dat heeft gedaan. In de auto waarin hij reed zijn bloedsporen gevonden. Michael P. wordt verdacht van moord of doodslag, en van verkrachting.

Advocaat
De advocaat van Michael P. laat tegen NU.nl weten verbaasd te zijn dat bronnen dichtbij het politieonderzoek informatie aan het AD zouden hebben doorgespeeld. Verder wil hij niet inhoudelijk op de zaak in gaan. "Daar is de rechtszaal voor", aldus de advocaat. Op 10 januari dient er een pro formazaak tegen P. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer