Spoorbaanpad wordt veiliger gemaakt

ALMERE • Vr 27 oktober 2017 | 10:27 • Vrijdag 27 oktober 2017 | 10:27
De werkzaamheden om het Spoorbaanpad in Almere veiliger te maken zijn deze week begonnen. Dat bevestigt de gemeente. Gebruikers hebben geklaagd dat het pad te smal is, vooral bij de bruggen over de Hoge en Lage Vaart. 

Het deel vanaf de Binderij tot aan Station Parkwijk wordt als eerst opgeknapt, het overgebleven deel volgt later. De gemeente hoop het hele fietspad tegen 2022 opgeknapt te hebben. De route moet na de vernieuwing 4 meter breed zijn. Ook wordt er een stoep van 1,5 meter breed aangelegd.  

Het Spoorbaanpad is volgens de fietsersbond het drukste fietspad van Nederland met zo'n 13.000 gebruikers per dag. Het is 13 kilometer lang en loopt vanaf Almere Poort tot aan station Almere Buiten. ​

Nauwelijks geïnvesteerd
Almere heeft het fietspad niet eerder vernieuwd omdat het spoor ernaast verdubbeld moest worden. In die situatie werd het hele pad sowieso al vernieuwd. Omdat het spoor voorlopig niet meer verdubbeld wordt, is besloten om de route nu aan te pakken. In totaal gaat de hele opknapbeurt 3 miljoen euro kosten. 

Straatroven 
In 2014 werd het Spoorbaanpad ook aangepakt. Toen moest de veiligheid verbeterd worden omdat er vaak mensen werden beroofd. Er werden bosjes gesnoeid en de verlichting werd op sommige punten verbeterd. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel