Mishandeling na botsing, boze vader krijgt werkstraf

Lelystad 27 oktober 2017
Een 32-jarige Lelystedeling is vrijdag veroordeeld tot 200 uur werkstraf voor het mishandelen van een man die hem en zijn gezin in hun auto had aangereden. Bij het ongeval raakten twee van de drie kinderen van de verdachte lichtgewond.

De verdachte sloeg de bestelbusbestuurder na de aanrijding in Lelystad op zaterdag 13 mei meerdere keren in het gezicht. Naar zijn zeggen uit ‘een vaderinstinct' om zijn kinderen te willen beschermen. Volgens de man werd zijn oudste zoon door de bestuurder en diens bijrijder belaagd. “Op dat moment ga je niet nadenken”, aldus de verdachte. Hij zou ook ‘in shock’ zijn geweest omdat een van zijn andere kinderen hevig uit zijn mond bloedde.

Maar volgens de officier van justitie bleek uit getuigenverklaringen dat de bijrijder en bestuurder na de aanrijding geen aanleiding voor het geweld hadden gegeven en dat de Lelystedeling gewoon wraak had genomen. Wegens poging tot zware mishandeling eiste hij vier maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Ook de politierechter verwierp het beroep op overmacht van de verdachte. “In die situatie had de aandacht vol uit moeten gaan naar de kinderen”, verweet hij de Lelystedeling. Wel vond de rechter alleen mishandeling bewezen en daarom hield hij het bij een werkstraf.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer