VVD start meldpunt over politieaangiftes

ALMERE • Vr 27 oktober 2017 | 16:20 • Vrijdag 27 oktober 2017 | 16:20
Aangiftes bij de politie waar niks mee wordt gedaan, daar is de Almeerse VVD helemaal klaar mee. De partij is een meldpunt gestart waar Almeerders hun ervaringen met de politie kunnen delen.

Volgens de VVD hebben zij het onderwerp de afgelopen jaren meerdere keren aangekaart in de gemeenteraad, maar is de maat nu vol. Onlangs werd bekend dat in de regio Midden- Nederland zo'n zes van de tien aangiftes nooit worden onderzocht.

Een woordvoerder van de Nationale Politie verklaarde eerder het volgende: "We moeten keuzes maken. We laten veel aangiftes liggen, omdat het vaak om verzekeringskwesties gaat. Zoals een deuk in een auto of een gestolen gps-systeem. Dan zetten we liever mensen op een zware mishandeling of liquidatie."

Vragen die VVD heeft:
- Hoe werd u behandeld door de politie?
- Waarom werd de aangifte niet opgenomen?
- Wat is er gebeurd met uw aangifte, heeft u ooit nog iets gehoord daarna? 

Via het meldpunt kan iedereen zijn of haar verhaal delen met de VVD. De partij gaat de verhalen bundelen en op die manier het onderwerp nog eens op de politieke agenda zetten.

[https://twitter.com/VVDAlmere/status/923919699892719616]

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel