Voedselbank trekt in nieuw onderkomen

Lelystad 28 oktober 2017
Het nieuwe pand aan de Wigstraat
Verhuizing is geen simpele klus
Voedselbank De Korenaar in Lelystad is zaterdag verhuisd naar een nieuwe locatie. De voedselbank zat op industrieterrein Oostervaart achter Kringloopwinkel Het Goed, de nieuwe plek is meer richting het centrum aan de Wigstraat.

Klanten van De Korenaar merken niets van de verhuizing. Vrijdag werden de laatste voedselpakketten verdeeld vanuit het oude onderkomen, en komende week zal dit voor het eerst gebeuren vanaf de nieuwe locatie.

Nieuw pand is van de gemeente
De Voedselbank moest verhuizen omdat het huurcontract per 1 november afloopt. Anderhalve week geleden ging de Lelystadse gemeenteraad akkoord met het voorstel om de voedselbank te verhuizen naar bedrijventerrein Gildenhof. De gemeente heeft het pand gekocht.

Ombouw tot sociale supermarkt
De Korenaar is nu nog een verdeelpunt van voedselpakketten. Het plan is om volgend jaar een zogenoemde sociale supermarkt te worden. Dit betekent dat klanten iedere dag kunnen 'winkelen' bij de voedselbank en precies mogen meenemen wat ze nodig hebben. Nu krijgen ze nog samengestelde pakketten. In de sociale supermarkt kan worden afgerekend met toegekende punten. Het pand aan de Wigstraat is geschikt om zo'n supermarkt te gaan huisvesten. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer