BIJ1 van Sylvana Simons mogelijk ook in Almere

Almere 29 oktober 2017
De partij BIJ1 van Sylvana Simons doet volgend jaar misschien mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. De partij heeft al een afdeling in Almere. Dat laat de partij van Simons weten op Facebook

Zo is op de pagina te lezen dat de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in maart van dit jaar een goede aanleiding is om in ieder geval met Afdeling Amsterdam mee te doen aan de verkiezingen. "Haalbaarheid in andere gemeenten wordt op dit moment enthousiast onderzocht. Naast onze afdelingen in Almere, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen onderzoekt het bestuur de mogelijkheden om in andere gemeenten een afdeling op te zetten."

Simons' partij heette eerst Artikel 1, maar die naam is dit weekend omgedoopt tot BIJ1. De rechter oordeelde afgelopen zomer dat de partij van Simons de naam Artikel 1 niet meer mocht gebruiken omdat die al toebehoorde aan een kenniscentrum tegen discriminatie. 

Artikel 1 wist bij de Tweede Kamerverkiezingen geen zetel te bemachtigen. Wel haalde de partij in Almere 1,9 procent van de stemmen naar zich toe.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer