Partijen willen snelle aanpak onveilige situatie station

Almere 30 oktober 2017
De VVD en de PVV in Almere willen dat de situatie rond het station Almere Centrum op korte termijn wordt aangepakt. Het is voor de partijen onaanvaardbaar dat mensen zich in en rond het station onveilig voelen. De partijen hebben direct na berichtgeving van Omroep Flevoland over de ernstige overlast bij het station schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Drugsdealers, vechtpartijen, wildplassers
De overlast concentreert zich vooral op het Taxiplein en het busstation. Het gaat om drugsdealers, junkies, vechtpartijen, geschreeuw en wildplassers. Ook worden vrouwen lastiggevallen. Dat zorgt voor een groot gevoel van onveiligheid bij reizigers, ondernemers, toeristen, bewoners en taxichauffeurs. De politie en gemeente zijn op de hoogte van de problemen. Sinds drie weken wordt er extra gesurveilleerd omdat de situatie de laatste maanden is verslechterd.

Waarom niet eerder gemeld?
De partijen vragen zich af waarom het college op geen enkel moment melding heeft gemaakt van het feit dat de situatie daar aan het verslechteren is. De VVD kaartte eerder al de onveilige situatie aan op het nabijgelegen Festivalplein. De partij wil dan ook weten of er een verband is tussen de situatie op het station en de aanpak van de overlast op het Festivalplein.

Overlast moet snel worden aangepakt
Beide partijen dringen in elk geval aan op een snelle aanpak van de overlast. "We willen ook weten of het klopt dat de politie te weinig mankracht zou hebben om hiertegen op te treden. Dat zou natuurlijk onaanvaardbaar zijn. We verwachten een adequate reactie van de politie om dit probleem op te lossen", aldus Ramona Aukes van de PVV.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer