Werkstraf geëist tegen profvoetballer Issa K.

Almere 30 oktober 2017
Tegen de Almeerse profvoetballer Issa K. is maandag voor de rechtbank in Utrecht een werkstraf van 240 uur en twee dagen onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist wegens seks met een minderjarig meisje. Die straf heeft hij al uitgezeten omdat hij na zijn arrestatie een nacht in de cel heeft gezeten. Ook eist het OM een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Naast K. worden nog vijf andere mannen verdacht van seks met hetzelfde meisje. Dat meldt RTV Utrecht

Werkstraf
K. had volgens het Openbaar Ministerie twee keer seks met het meisje, dat toen 14 was. K. verklaarde voor de rechter dat hij dacht dat ze ouder was dan 16. Hij had problemen met zijn toenmalige vriendin en zocht afleiding. K. gaf op de zitting toe fouten te hebben gemaakt. Volgens het OM is het meisje als 'willoos werktuig' gebruikt. 

Auto
De zaak kwam aan het licht toen het meisje in een auto werd betrapt door de politie terwijl ze seksuele handelingen verrichtte bij Issa K. Haar moeder deed aangifte. Naar aanleiding van gesprekken op de telefoon van het meisje, kwamen de andere verdachten in beeld. Het meisje is intussen uit huis geplaatst en woont in Leeuwarden in een instelling waar meer ontuchtslachtoffers opgevangen worden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer