Half jaar na moord op Esther Paul nog veel onduidelijk

ALMERE • Ma 30 oktober 2017 | 14:59 • Maandag 30 oktober 2017 | 14:59
Een half jaar nadat de Almeerse Esther Paul werd gevonden in het Veluwemeer, heeft de politie nog niemand kunnen aanhouden. De 43-jarige Paul kwam door een misdrijf om het leven. Ze zat ondergedoken in een chalet op camping Riviera Beach in Biddinghuizen.

Het onderzoek naar haar dood is nog in volle gang en het rechercheteam is nog op volle sterkte, zegt politiewoordvoerder Jacqueline van Houten. "Dat onderzoek heeft tijd nodig, elke dag is het team er mee bezig." Esther Paul is op 29 april van dit jaar voor het laatst gezien. Ze zat toen sinds een paar dagen ondergedoken op de camping in Biddinghuizen.

Nog steeds veel onduidelijk
Een dag na haar verdwijning zien voorbijgangers bij de Harderdijk iets drijven in het Veluwemeer. Het blijkt het stoffelijk overschot van Esther Paul te zijn. Uit sectie blijkt dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. De plek waar ze werd gevonden is hemelsbreed een paar kilometer van de camping. De politie vermoedt dat Esther Paul al was overleden voordat ze in het water werd achtergelaten. 

Wat er precies gebeurd is en voor wie ze op de vlucht was, is onduidelijk. Opsporing Verzocht heeft aandacht besteed aan de zaak. Dat leverde zes tips op. Ook is er drie weken later met een duikteam in het Veluwemeer gezocht.

Geen onbekende politie
Esther Paul was moeder van een volwassen dochter en was geen onbekende van de politie. Ze was meerdere keren onderwerp van politie-onderzoeken naar hennepteelt en witwassen. Daar heeft ze ook voor vastgezeten, maar sinds eind 2014 was ze weer vrij. De politie houdt rekening met alle opties, bijvoorbeeld dat Paul een conflict heeft gehad en dat dat haar fataal geworden is. Het is opvallend dat ze de dagen voor haar dood zat ondergedoken. Behalve naar verdachten wordt er ook gespeurd naar spullen die uit haar chalet zijn verdwenen.

[https://www.youtube.com/watch?v=91XwUKR7kGs]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel