LED-verlichting in lantaarnpalen langs provinciale wegen

NOORDOOSTPOLDER • Ma 30 oktober 2017 | 19:54 • Maandag 30 oktober 2017 | 19:54
De lantaarnpalen langs de provinciale wegen in Noordoostpolder krijgen de komende weken dimbare LED-verlichting. Begin deze maand werd daar provinciaal de aftrap voor gegeven. Volgens de provincie worden met de vervanging meerdere doelen gehaald; het besparen van energie, het verlagen van onderhoudskosten en het verminderen van lichtvervuiling. 

Verkeershinder
Op een aantal plaatsen moet vanaf de weg worden gewerkt. Daarbij wordt uit veiligheidsoverwegingen de rijbaan gedeeltelijk afgezet. Dat kan voor verkeershinder zorgen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden in Noordoostpolder starten woensdag en worden naar verwachting op 5 december afgerond. Naast het vervangen van de lichtpunten worden ook schakelkasten en stroomkabels vervangen. Bij verschillende rotondes wordt het aantal masten teruggebracht om lichtvervuiling tegen te gaan. Ook wordt een aantal masten van het midden, naar de berm van de weg verplaatst.  

Dimbare verlichting
In de vroege avonduren zal de verlichting op volle capaciteit branden, maar in de rustigere uren wordt het niveau teruggebracht tot 70%. Rond middernacht worden de lampen gedimd tot 50%, om voor de ochtend weer terug te gaan tot 100%. Volgens de provincie wordt op deze manier energieverspilling en lichtvervuiling tegengegaan. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel