OM wil veelpleger in kliniek hebben

DRONTEN • Di 31 oktober 2017 | 15:51 • Dinsdag 31 oktober 2017 | 15:51
Het Openbaar Ministerie wil een 19-jarige veelpleger uit Dronten een zogenoemde ISD-maatregel opleggen. Die is bedoeld om veelplegers in een kliniek te helpen met het op de rit krijgen van hun leven. Zodat ze eenmaal buiten een inkomen, woning en dagbesteding hebben.
 
De Drontenaar is al heel vaak veroordeeld voor diefstallen en inbraken, omdat hij in geldnood zat. Zo wordt hij verdacht van drie winkeldiefstallen in Lelystad, in maart en juni van dit jaar. Bij de Aldi gooide hij op 14 maart een steen naar binnen en griste sigaretten mee, die hij doorverkocht. Deze inbraak bekende hij. Met de diefstal van ruim 60 parfumflesjes bij de Kruidvat twee dagen later, zei hij niks te maken te hebben.

Op 15 juni zou hij bij kledingwinkel Kelly’s in Lelystad hebben geprobeerd om twee shirts te stelen. Met een aardappelschilmesje sneed hij volgens de officier van justitie het veiligheidslabel eruit. Dat viel toen hij de winkel uit wilde gaan uit zijn eigen shirt. Het viel medewerkers op dat hij er lang over deed om de kleding te passen en daar spraken ze hem op aan. Dat liep uit op een stevige woordenwisseling en uiteindelijk rende een van de medewerkers achter hem aan toen hij de winkel uit vluchtte.

De Drontenaar zou deze medewerker vervolgens met een mes hebben bedreigd. Hij ontkende en zei dat de man moet zijn geschrokken toen hij het mes in zijn broekzak zag zitten.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel