5.000 kilo zoete aardappelen wachten op koper

BIDDINGHUIZEN • Di 31 oktober 2017 | 21:12 • Dinsdag 31 oktober 2017 | 21:12
Agrariër Wilco Remijn uit Biddinghuizen is op zoek naar een koper voor zijn zoete aardappelen. De 24-jarige boer heeft 5.000 kilo zoete aardappel geoogst. Het is hem nog niet gelukt om een afnemer te vinden. Dat komt omdat zoete aardappelen minder bekend zijn in Nederland in vergelijking met gewone aardappelen.

Vorig jaar begonnen
Wilco Remijn begon vorig jaar met een vriend met de teelt van zoete aardappelen in Flevoland. Ze kwamen op het idee na een reis door Australië, waar het product veel bekender is. Volgens Remijn was het afgelopen jaar een leerjaar. Nederland kent namelijk een ander klimaat. De gewenste temperatuur voor de teelt is 15 graden of warmer. Dat betekent dat het groeiseizoen van zoete aardappelen in Nederland kort is.

Nog geen machines
Wilco Remijn en zijn compagnon moesten met de hand planten en oogsten. Dat komt omdat zij nog geen machines hebben voor dit specifieke gewas. Hij is tevreden over de kwaliteit van de oogst en hoopt de komende jaren verder te gaan met de teelt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel