Duizenden nieuwe bomen in Kuinderbos

BANT • Do 2 november 2017 | 12:15 • Donderdag 2 november 2017 | 12:15
In het Kuinderbos worden de komende weken zo'n 10.000 nieuwe bomen geplant. Dat zijn er zo'n 750 per dag. Het planten van de bomen gebeurt met een speciale machine: een oude plantmachine die nog stamt uit de tijd van de inpoldering. 
 
Het planten van de bomen is nodig vanwege een grote storm in 2007. Een deel van het Kuinderbos werd door de harde wind vernietigd. Staatsbosbeheer heeft eerst de natuur het werk laten doen, maar de stukken waar geen nieuwe bomen zijn gaan groeien, worden nu een handje geholpen. 

Het gaat om kleine boompjes die speciaal door Staatsbosbeheer zijn gekweekt in Wageningen. De boompjes worden kriskras door elkaar geplaatst om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te leveren. Ook worden er verschillende bomen door elkaar geplant. De nieuwe bomen zorgen ook voor een meer gevarieerde 'biodiversiteit'. Dat houdt in dat er meer verschillende dier- en plantensoorten terugkomen in het bos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel