Speciale woningen voor 'acute gevallen'

Almere 2 november 2017
Wooncorporatie Dudok Wonen Hilversum en de gemeente Almere werken samen
Er komen speciale woningen in Almere Poort voor mensen die onmiddellijk een huis nodig hebben. Wooncorporatie Dudok Wonen uit Hilversum en de gemeente Almere hebben dit afgesproken.

Het project met de naam 'In between places' gaat plek bieden aan mensen die bijvoorbeeld door een scheiding, gedwongen verkoop van hun woning of overlijden van een huisgenoot direct een huis nodig hebben.

Het precieze aantal woningen dat er komt is nog niet bekend, maar het gaat volgens Dudok Wonen om enkele tientallen. De gemeente heeft al wel een locatie op het oog, maar wil dit nog niet bekend maken omdat eerst de omwonenden moeten worden ingelicht.

300 gegadigden in Hilversum 
Het is niet duidelijk hoe groot de vraag is naar betaalbare tijdelijke huurwoningen in Almere. Uit ervaring in Hilversum weet Dudok Wonen dat er veel mensen zijn die een direct beschikbare huurwoning zoeken. Daar waren 300 gegadigden voor 22 appartementen.

Permanente woning
De kosten voor dit soort woningen bedragen rond de 500 euro per maand. De maximale huurtijd is 1 jaar, waarin de huurder actief op zoek moet naar een permanentere woning. Volgend jaar begint de bouw van 'In between places'.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer