Gemeente wil versoepeling huisvesting arbeidsmigranten

Noordoostpolder 2 november 2017
Arbeidsmigranten moeten in Noordoostpolder gemakkelijker een plek kunnen vinden om te wonen. De gemeente wil de regels over de huisvesting voor buitenlandse arbeiders versoepelen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Volgens wethouder Wiemer Haagsma van de Politieke Unie gaat het in Noordoostpolder om zo'n 2.000 buitenlanders die vooral in de landbouw werken. Zij zijn volgens Haagsma voor Noordoostpolder van economisch belang. De gemeente zegt haar best te doen om voor iedereen een woonplek te vinden, maar geeft toe dat het beter kan.

De regels zijn volgens de gemeente streng, waardoor in sommige gevallen op illegale wijze arbeidsmigranten worden gehuisvest. Vorig jaar wilde de gemeente Noordoostpolder dit al oplossen. De gemeente gaat de problematiek met de provincie bespreken. 

De gemeente wil ook een beter inzicht hebben in de sociaal maatschappelijke effecten van arbeidsmigranten in de dorpen. Welke invloed hebben zij bijvoorbeeld op de totale dorpsgemeenschap. Het is niet bekend wanneer dat onderzoek afgerond is.

De gemeenteraad praat deze maand over het beleid rond arbeidsmigranten. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer