Kamervragen over uitstel aanpak N50

NOORDOOSTPOLDER • Vr 3 november 2017 | 10:27 • Vrijdag 3 november 2017 | 10:27
De Tweede Kamerleden Eppo Bruins (ChristenUnie) en Martijn van Helvert (CDA) hebben schriftelijke vragen gesteld over de aanpak van de N50 in Overijssel. Ze willen weten of een krantenbericht klopt, waarin staat dat de weg twee jaar later dan gepland veiliger wordt gemaakt.

Het Flevolandse deel van de rijksweg N50 is de afgelopen jaren volledig verdubbeld en opgewaardeerd. Een deel bij Kampen is nog tweebaans. In de spits ontstaan daar bijna dagelijks files. Ook gebeuren er geregeld ernstige ongelukken, soms met fatale afloop.

'Gebrek aan realisatiekracht'
De Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman zei onlangs in regionale krant De Stentor dat de weg bij Kampen mogelijk pas in 2023 wordt aangepakt. Gedeputeerde Boerman noemde uitstel niet aanvaardbaar. Rijkswaterstaat zou een gebrek aan realisatiekracht hebben.

De kamerleden willen van nieuwe minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat weten of Rijkswaterstaat inderdaad te weinig capaciteit heeft om de weg snel aan te pakken. De Tweede Kamer nam eerder een motie aan, waarin de vorige minister Melanie Schultz werd opgeroepen om de N50 bij Kampen zo snel mogelijk aan te pakken. De kamerleden willen dat de nieuwe minister toezegt dat er op korte termijn een begin wordt gemaakt. 

N50 staat nog niet op de lijst
Overigens staat de N50 nog niet op een lange lijst met infrastructurele projecten die de komende jaren worden aangepakt. Er is alleen regulier onderhoud gepland, maar minister Schultz heeft al laten weten dat de verdubbeling daar niet in mee kan worden genomen.

Voor de weg daadwerkelijk op de schop kan, moeten allerlei procedures worden doorlopen. Zo moet er nog uitgebreid gekeken worden naar de effecten voor milieu en omwonenden. Dat kan geruime tijd in beslag nemen.

[https://twitter.com/cusgpnop/status/926408827347578880]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel