"Provincie weigert verhaal Joris van Casteren te plaatsen"

Lelystad 3 november 2017
Van Casteren noemt het een klucht
De provincie Flevoland vroeg schrijver Joris van Casteren (onder andere bekend van het boek 'Lelystad') om een reportage te maken over de Flevotop, waar Flevolanders op 7 oktober uitgenodigd werden om mee te praten over de toekomst van de provincie. Na lezing van het stuk weigert de provincie het te publiceren, omdat het 'te controversieel' zou zijn, aldus Van Casteren.

Geen probleem
Deze liet  - zo benadrukt hij - vooraf aan de deelnemers weten waarom hij er was en wat hij kwam doen. En volgens hem hadden de mensen die aanschoven er geen probleem mee om met hun naam in de reportage te komen.

Klucht
De auteur heeft zijn geld gekregen, maar vindt het zonde en raar dat er niets mee gebeurt. "Het is nogal een klucht. De provincie organiseert een burgertop en vervolgens wordt die burger weer de mond gesnoerd,'' is het oordeel van Van Casteren.

Onderhandeld
De provincie Flevoland laat in een reactie weten dat zeker één persoon die in het verhaal wordt opgevoerd dat niet zou willen. Volgens een woordvoerder wordt er nog met Van Casteren onderhandeld en is het dus nog niet zeker dat de reportage niet gepubliceerd wordt.

De volledige tekst van het verhaal is hier te lezen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer