"Burgemeester noemde wethouder niet geschikt"

DRONTEN • Za 4 november 2017 | 9:38 • Zaterdag 4 november 2017 | 9:38
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten heeft voor het uitbreken van de crisis in het college, twee weken geleden, gezegd dat toenmalig CDA-wethouder Dirk Minne Vis "niet geschikt" was voor zijn functie. Dat stelt CDA-raadslid Jan Klopman in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zaterdag wordt uitgezonden.

De burgemeester zou die uitlating over wethouder Vis hebben gedaan tegen een oppositiefractie in de raad. Klopman neemt hem die woorden zeer kwalijk: "Dat kan gewoon niet", aldus Klopman, die na de crisis het fractievoorzitterschap neerlegde.

Klopman erkent in de tv-uitzending dat de relatie tussen het CDA, de grootste partij van Dronten, en burgemeester De Jonge problematisch is. Hij stelt vast dat de burgemeester zijn eigen koers vaart, bijvoorbeeld met zijn dreigement om de Alderstafel over Lelystad Airport de rug toe te keren. Volgens Klopman handelt hij daarmee tegen het beleid van de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel