Dappere vrouw achtervolgt telefoondief

DRONTEN • Zo 5 november 2017 | 12:23 • Zondag 5 november 2017 | 12:23
De politie in Dronten heeft een 56-jarige vrouw beloond met een bosje bloemen voor een heldhaftige actie. De vrouw was getuige van een telefoonroof en besloot de dader te volgen.

Het gebeurde op donderdag 26 oktober. Een 13-jarige jongen stond samen met een vriendje bij De Knip toen hij werd aangesproken door een man. Die vroeg in het Engels om een telefoon om een vriend te kunnen bellen. De jongen ontgrendelde zijn telefoon en gaf deze aan de man. Maar in plaats van te bellen ging de dief ervandoor. De jongen ging er schreeuwend achteraan.

Onopvallend gevolgd
Volgens de politie hoorde de vrouw het geschreeuw en besloot ze de man onopvallend te volgen. In het winkelcentrum van Dronten kon ze de dief klem zetten en dwong ze hem de telefoon terug te geven. Dat deed hij direct, meldt de politie op Facebook. De dief wist vervolgens wel te ontkomen.

Dankzij de vrouw kreeg de jongen zijn telefoon weer terug. De actie was voor de politie aanleiding om haar in het zonnetje te zetten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel