Brandbrieven over vliegveld vallen verkeerd

Lelystad 5 november 2017
Lelystadse wethouder Job Fackeldey: vraag om uitstel wonderlijk
Het gemeentebestuur van Lelystad neemt uitdrukkelijk afstand van de brandbrieven vanuit de gemeenteraden van Dronten en Zeewolde over Lelystad Airport. In die brieven wordt aangedrongen op uitstel van de uitbreiding van het vliegveld tot 2023.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken noemt de Lelystadse wethouder Jop Fackeldey die opstelling wonderlijk. Hij wijst er op dat Dronten heeft meegepraat over de plannen en dat op basis van die inbreng ook aanpassingen zijn gedaan.

De brandbrieven vanuit Dronten en Zeewolde zijn volgens het Lelystadse college in strijd met de afspraken die aan de Alderstafel zijn gemaakt. Fackeldey hekelt ook het optreden van actiegroepen als Hoog Overijssel en Red de Veluwe, die volgens hem geen feiten maar fictie verspreiden.

Ingezonden brief BKL
Het verontrust bedrijven uit Lelystad dat een aantal gemeenten pleit voor uitstel van de opening van Luchthaven Lelystad totdat het luchtruim opnieuw is ingedeeld. Daarom heeft de Bedrijfskring Lelystad (BKL) een brief gestuurd aan alle colleges van burgemeester en wethouders in de Flevolandse gemeenten.

Daarin benadrukken ze het economische belang van de opening van Lelystad Airport op 1 april 2019. "Het uitstellen van de opening gaat de economische activiteiten rondom de luchthaven stil leggen. De Nederlandse economie is gebaat bij de opening van Luchthaven Lelystad op 1 april 2019", staat in de brief te lezen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer