Aanleg omstreden rotonde van start

Emmeloord 5 november 2017
De gemeente Noordoostpolder start maandag met de aanleg van een omstreden rotonde. Op de onoverzichtelijke kruising van de straten Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren wordt de komende weken gewerkt en moet het verkeer daarom omrijden. Omwonenden zijn fel tegen en stapten zelfs naar de rechter om de rotonde tegen te houden. Tevergeefs.

De afgelopen weken werden er al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, maar vanaf maandagmorgen 07:30 uur is de kruising dicht. De nieuwe rotonde moet ervoor zorgen dat de kruising veiliger wordt. De aanpak is al jaren een wens van de gemeente Noordoostpolder. 

Bewoners stapten naar de rechter
De direct omwonenden van de kruising willen graag dat het verkeer in hun straten veiliger wordt, maar liever niet door een rotonde pal voor hun deur. Ze zijn bang dat het verkeer straks veel dichter langs hun huizen komt en dat hun bezit dan veel minder waard wordt.

Daarnaast komen de opritten van de huizen dicht bij de rotonde. De omwonenden denken dat het moeilijker wordt om met de auto van en naar hun huis te rijden. Zij willen liever dat het grasveld naast de kruising wordt gebruikt voor de rotonde, maar de gemeente wil daar woningen bouwen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer