Boete geëist tegen militair voor schotwond in lies

SWIFTERBANT • Ma 6 november 2017 | 17:11 • Maandag 6 november 2017 | 17:11
Een militair uit Swifterbant, die bij een collega een schotwond in de schaamstreek veroorzaakte, hangt een boete van 500 euro boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie eiste die straf voor de militaire rechtbank in Arnhem. Het OM verwijt de korporaal nalatigheid, omdat hij na een schietoefening mogelijk niet goed gecontroleerd heeft of er nog kogels in een wapen zaten.
 
Het incident gebeurde op 19 september 2014 op de schietbaan in Harskamp. Na een schietoefening nam hij zijn wapen mee naar een hokje voor onderhoud. Daar haalde hij de Colt uit elkaar en liet de kolf uit zijn hand glijden en op tafel vallen. Toen het wapen de stalen tafel raakte, hoorde de verdachte een knal en zag hij zijn collega achterover vallen. Het slachtoffer bloedde hevig.
 
De verdachte zei voor de rechtbank naar eer en geweten te hebben gehandeld. Maar het OM vroeg zich af of hij niet zo routinematig werkte dat het verwaterde tot gemakzucht. Dat het tot een ernstige verwonding leidde, maar niet tot levensgevaar, nam de officier van justitie mee in haar strafeis. De militaire rechtbank doet uitspraak op 20 november. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel