Voor het eerst temperaturen onder nul

FLEVOLAND • Di 7 november 2017 | 6:22 • Dinsdag 7 november 2017 | 6:22
Het was krabben geblazen in Flevoland, dinsdagochtend. Want het was her en der mistig en het had bovendien voor het eerst dit seizoen gevroren in de provincie. Op de weerstations van Marknesse en Lelystad ging het kwik onder nul. Op anderhalve meter hoogte werd de laagste temperatuur gemeten in Marknesse, namelijk -0,7 graden.

Aan de grond, waar ook gemeten wordt, op zo'n 10 centimeter, werd het nog kouder: -2,2 graden in Marknesse.

Record
De eerste officiële nachtvorst beleven we gemiddeld gezien altijd begin november. Vorig jaar was de eerste nachtvorst van het seizoen ook op 07 november in Flevoland. Toen werd het -0,5 graden in Lelystad. Een jaar eerder, in 2015, kwam het kwik pas op 23 november voor het eerst onder nul.
Extremer was het in 2000. Toen vroor het pas op 19 december voor het eerst in het seizoen. Dat was meteen ook een record.

Strooien
Rijkswaterstaat heeft in de nacht van maandag op dinsdag vanuit Lelystad op bruggen, viaducten en op- en afritten gestrooid tegen gladheid. Deze plekken bevriezen sneller en worden sneller glad dan gewone wegen. Rijkswaterstaat verwacht ook komende nacht nog lokaal te moeten strooien. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel