Scholieren krijgen speciale les over respect

Urk 7 november 2017
Scholieren op Urk kregen dinsdagmiddag een speciale les over respect. Het college van burgemeester en wethouders van Urk gaf gastlessen op verschillende scholen. Zo stond wethouder Geert Post (SGP) voor de klas van ROC Friese Poort. 

"Ik was best even gespannen," vertelde Post na afloop. "Ik ben wel docent geweest, maar dat is lang geleden". In het kader van de Week van Respect ging het college van burgemeester en wethouders langs de scholen. Daar vertelden ze persoonlijke verhalen aan de leerlingen. 

Zo vertelde Post dat hij respect in de raadszaal erg belangrijk vindt. "Als ik een ander gemeenteraadslid niet meer met respect kan behandelen, dan kan ik beter ander werk gaan zoeken," legde hij de jongens uit. "Maar eigenlijk is er dan geen werk meer wat ik kan doen. Respect is het allerbelangrijkste wat je in je leven kunt geven én kunt krijgen". 

Voor veel van de Urker studenten is respect vanzelfsprekend. "Het is vrij normaal dat je respect toont naar alles en iedereen," vertelt Pieter Kramer. "Dus eigenlijk zou zo'n gastcollege niet nodig moeten zijn". 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer