Vogelbescherming waarschuwt opnieuw voor botsingen

LELYSTAD • Wo 8 november 2017 | 10:37 • Woensdag 8 november 2017 | 10:37
De Vogelbescherming wil meer onderzoek naar de kans dat vliegtuigen en vogels op elkaar botsen als er straks meer vliegtuigen op Lelystad vliegen. Lelystad Airport ligt midden tussen vogelgebieden zoals de Oostvaardersplassen. Het risico op ongelukken met vogels is daardoor groot, zegt de organisatie. 

De Vogelbescherming heeft eerder al tot aan de Raad van State geprobeerd om de uitbreiding van Lelystad Airport tegen te houden, maar kreeg geen gelijk. Toch hoopt de organisatie dat de uitbreiding kan worden tegengehouden nu is gebleken dat de milieueffectrapportage fouten bevatte en er veel protesten zijn tegen de uitbreiding van het vliegveld. 

De Vogelbescherming ziet dat provincies en gemeenten uit andere regio's protesteren omdat ze vrezen voor geluidsoverlast en milieuschade. Maar ook in Flevoland dreigen er problemen te ontstaan, zoals botsingen met vogels. Daar moet meer aandacht voor komen, vindt de Vogelbescherming.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel