CDA wil spoeddebat over aanpak bestuurscrisis

Dronten 8 november 2017
Het CDA in Dronten heeft een spoeddebat aangevraagd. De partij wil met de overige raadsfracties in gesprek over de aanpak van de crisis die is ontstaan rond het functioneren van het gemeentebestuur. Verschillende bronnen die anoniem willen blijven gaven eerder deze week tegen Omroep Flevoland aan dat burgemeester Aat de Jonge daarin een negatieve hoofdrol speelt

Zes partijen willen dat de bronnen die met Omroep Flevoland hebben gepraat hun anonimiteit opgeven om in gesprek met hen te gaan. Daarnaast zeggen de fracties in gesprekken te gaan voeren met de burgemeester, de gemeentesecretaris en de ondernemingsraad: "Wij zullen hen in deze gesprekken kritisch bevragen over de organisatiecultuur."

Omdat het CDA niet betrokken is geweest bij het overleg van de zes partijen willen ze hen nu bevragen over waarom er voor deze optie is gekozen. Fractievoorzitter Siert Jan Lap laat weten dat hij blij is dat er nu wel een soort onderzoek komt, maar hij wil wel in het openbaar horen hoe dat dan precies in zijn werk moet gaan.

Of het spoeddebat er komt is nog maar de vraag. Om het debat door te laten gaan is er een meerderheid van de raad nodig die het debat wil aangaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer