Draaimolen afgekeurd bij verkeerscontrole

Lelystad 8 november 2017
Bij een verkeerscontrole in Lelystad zijn dinsdag niet alleen bekeuringen uitgedeeld, maar is ook een draaimolen afgekeurd. Volgens de politie mocht de vrachtauto waarop de molen vervoerd werd ook niet meer verder rijden, omdat er delen van de attractie af konden vallen.

Bij de controle werden 15 vrachtautocombinaties aan een uitgebreide controle onderworpen. De politie deelde in totaal 24 bekeuringen uit.

Technische staat
Vrachtauto's werden door motoragenten van de A6 en de Larserweg gehaald. De controle was vooral gericht op de technische staat van de voertuigen. Behalve diverse politieafdelingen waren ook de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aanwezig.

Bij drie van de gecontroleerde vrachtauto's was de lading niet goed vastgemaakt. Vijf keer deden de remmen het niet zoals het hoort en drie keer waren de banden te glad. Bij één voertuig zat een wiel los. 

Te weinig rust
De politie controleerde ook op papieren en het naleven van regels. Eén chauffeur bleek te weinig rust te hebben genomen. Hij kreeg daar een bekeuring voor. Verder kreeg een bedrijf een boete omdat een chauffeur een chauffeursvergunning van een ander gebruikte. Aangezien dit tien keer eerder had plaatsgevonden, werd het bedrag van de boete ook tien keer zo hoog.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer