Verbeek bemoeit zich niet met problemen Dronten; PVV ontevreden

FLEVOLAND • Wo 8 november 2017 | 23:21 • Woensdag 8 november 2017 | 23:21
De Flevolandse PVV legt zich niet neer bij de beslissing van commissaris van de Koning Leen Verbeek om zich niet te mengen in de problemen van de gemeente Dronten. Volgens de Partij voor de Vrijheid hoort Verbeek vanuit zijn functie toezicht te houden op het functioneren van een gemeentebestuur. Nu uit de beantwoording van vragen blijkt dat de commissaris dat niet van plan is, gaat de partij extra schriftelijke vragen stellen.

Onrust
Er is al langere tijd sprake van onrust in Dronten. Eerder dit jaar ontving Omroep Flevoland een anonieme brief waarin melding werd gemaakt van een angstcultuur in het gemeentehuis. 

Drie weken geleden stapten twee wethouders uit het college, vanwege een gebrek aan bestuurlijke geborgenheid en onderlinge verstoorde verhoudingen.

Daarnaast sprak Omroep Flevoland de afgelopen tijd een groot aantal bronnen die anoniem willen blijven. Zij gaven allen aan dat burgemeester Aat de Jonge de bestuurscultuur verziekt.

Toezichthouder
Omdat de provincie toezichthouder is, vroeg de PVV aan commissaris Leen Verbeek om maatregelen te treffen. Verbeek deed dat eerder ook bij de gemeente Urk, toen hij er aan twijfelde of de gemeente wel goed omging met grote projecten. De commissaris is toen in gesprek gegaan met het college van B en W en met de gemeenteraad. 

Volgens Verbeek zijn de situaties van Urk en Dronten niet met elkaar te vergelijken, omdat ze totaal verschillend van karakter zijn. De commissaris is niet van plan zich met Dronten te bemoeien, omdat hij het als een interne aangelegenheid beschouwt. Hij blijft bij dit standpunt, ook wanneer de PVV de kwestie opnieuw aankaart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel