Brasserie Bakboord behoudt 'Bib Gourmand'

ALMERE • Do 9 november 2017 | 14:11 • Donderdag 9 november 2017 | 14:11
Brasserie Bakboord behoudt zijn 'Bib Gourmand'. Dit is een onderscheiding voor de beste restaurants met een driegangenmenu voor maximaal 37 euro.

Michelin maakte donderdag de Bib Gourmands voor 2018 bekend. Bib is een afkorting van Bibendum, de naam van het bekende Michelinmannetje. Brasserie Bakboord is het enige restaurant in Flevoland met een Bib. In totaal zijn er in Nederland 135 restaurants met zo'n onderscheiding. 

Vermist
Het restaurant is de laatste tijd vaak in het nieuws omdat eigenaar Edwin Takens vermist is. Hij is sinds 31 oktober niet meer gezien. Zijn auto werd gevonden op een parkeerplaats in de bossen bij Baarn. Diverse zoektochten hebben niets opgeleverd. De chef-kok woont in het nabijgelegen Soest. 

Brasserie Bakboord zag dat klanten niet meer wilden reserveren bij het restaurant omdat de eigenaar vermist is. Op 4 november deed het personeel een oproep om gewoon te blijven komen. "We kunnen niet stilzitten en niks doen. Juist nu is het belangrijk voor ons om door te gaan en mensen blij te maken met lekker eten en drinken." is te lezen op de pagina van het restaurant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel