VVD wil dat afvalscheiding wordt uitgesteld

LELYSTAD • Do 9 november 2017 | 13:42 • Donderdag 9 november 2017 | 13:42
De VVD in Lelystad vindt dat de nieuwe manier van afvalscheiding moet worden uitgesteld.

De liberalen wijzen op een onderzoek van het Centraal Plan Bureau (CPB) waaruit blijkt dat het apart scheiden van plastic niet tot het gewenste resultaat leidt.

Volgens de VVD loopt momenteel in Almere een interessante proef; de eerste resultaten laten een terugdringing van restafval tot onder de dertig procent zien.

Prognose
Als reactie op de brief van VVD-raadslid Evert Marseille laat het college van burgemeester en wethouders weten dat de gemeente op ambtelijk niveau op de hoogte wordt gehouden van de pilot in Almere. Tegelijkertijd wordt benadrukt dat de prognose is dat met de inzameling waartoe in Lelystad is besloten hetzelfde percentage zal worden gerealiseerd.

Draagvlak
Dit tot ongenoegen van Marseille, die een dergelijke prognose 'ongegrond' noemt en vreest dat het draagvlak onder burgers afneemt als duidelijk wordt dat het beleid niet succesvol is. "Het afzonderlijk aanbieden van plastic blijkt voor bewoners die enthousiast willen meewerken op problemen te stuiten, omdat het vrijwel onmogelijk is de herbruikbare materialen goed te scheiden en die bij het restafval aan te bieden," aldus het gemeenteraadslid.

Uitgebreid informeren
Marseille vindt dat milieu-wethouder Elly van Wageningen niet star moet vasthouden aan de ingezette route. "Waarom belt ze haar collega in Almere niet en laat ze zich uitgebreid informeren? Het onderwerp is er belangrijk genoeg voor. Als de evaluatie van de Almeerse proef aangeeft dat het werkt, waarom zouden we dat dan niet in Lelystad doen.''

VVD'er Marseille gaat met fracties in de raad overleggen, om te kijken of andere politieke partijen zijn visie steunen.








 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel