Anonieme bronnen kwestie burgemeester willen zich bekendmaken

DRONTEN • Do 9 november 2017 | 18:06 • Donderdag 9 november 2017 | 18:06
Meerdere bronnen die aan Omroep Flevoland hebben gemeld dat de bestuurscultuur in Dronten wordt verziekt door burgemeester Aat de Jonge, zijn bereid uit de anonimiteit te treden.

Raadsenquête
De personen, die Omroep Flevoland uitgebreid heeft gesproken, willen dat alleen doen als de gemeenteraad een officiële raadsenquête instelt. Daarbij moet dan gegarandeerd worden dat uitspraken die ze doen geen negatieve gevolgen voor ze hebben. Bij een raadsenquête worden de betrokkenen onder ede gehoord. 

Bang
Andere bronnen met wie Omroep Flevoland sprak zeggen dat ze sowieso anoniem willen blijven, omdat ze bang zijn voor de gevolgen wanneer ze hun identiteit bekend maken. 

Oproep
Woensdag deden de fractievoorzitters van VVD, D66, PvdA, ChristenUnie, Leefbaar Dronten en GroenLinks een oproep aan de bronnen van Omroep Flevoland om zich voor 1 december bij de raad kenbaar te maken. Volgens de partijen is dat de enige manier om iets met hun signalen over de bestuurscultuur in Dronten te doen.

De bronnen van Omroep Flevoland geven allen aan dat ze dat sowieso niet vrijblijvend gaan doen, omdat de raad hen op die manier geen enkele veiligheid kan garanderen. Bij een raadsenquête wil een aantal personen dus wel uit de anonimiteit treden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel