Voorlopig geen onderzoek naar verziekte bestuurscultuur

Dronten 9 november 2017
De gemeenteraad van Dronten gaat voorlopig geen onderzoek doen naar de verziekte bestuurscultuur. Een meerderheid van de raad vindt zo’n onderzoek overbodig, omdat problemen al gemeld kunnen worden bij interne vertrouwenspersonen van de gemeente.

Volgens D66, Leefbaar Dronten, ChristenUnie, PvdA, VVD en GroenLinks is dat voldoende. De gemeenteraad moet volgens hen op dit moment een pas op de plaats maken.

Bronnen
De fracties willen wel graag in contact komen met de verschillende bronnen die aan Omroep Flevoland melden dat er onder burgemeester Aat de Jonge een verziekte bestuurscultuur heerst.  

De bewuste bronnen, met wie Omroep Flevoland uitgebreid sprak, willen echter anoniem blijven omdat ze vrezen voor negatieve gevolgen als ze hun identiteit bekend maken. Ze hebben Omroep Flevoland dan ook laten weten dat ze niet op de uitnodiging van de 6 fracties ingaan.

Raadsenquête
Een deel van de bronnen wil wel uit de anonimiteit treden als de raad een officiële raadsenquête instelt waarbij de betrokkenen onder ede worden gehoord. De gemeenteraad zegt hierover te gaan nadenken.

Omdat er veel waarde wordt gehecht aan een gezamenlijke beslissing, wordt daarbij ook het CDA betrokken. Deze partij ligt sinds een paar weken erg slecht bij collega-raadsleden, maar voor dit onderwerp wordt de dialoog gezocht.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer